Twente-coach Hake: "Veel blijdschap na deze zege"

Jw
27 september 2015, 21:11

René Hake boekte zondag als interim-trainer zijn eerste overwinning met FC Twente. Roda JC werd in de eigen Grolsch Veste met 2-1 verslagen, wat volgens de coach tot veel blijdschap leidde. De eerste overwinning van het seizoen voelde aan als een opluchting, zei Hake.

"Bij ons is er veel blijdschap na de eerste overwinning van dit seizoen", vertelde Hake tijdens de persconferentie. "De laatste weken hebben we de punten wel bij elkaar gesprokkeld, alleen werd het tijd om een keer te winnen. We wisten dat we vandaag een goede wedstrijd moesten spelen, zoals we ook in de eerste helft tegen FC Groningen hadden gedaan."

Hake legt uit waarom FC Twente de wedstrijd naar zich toe kon trekken. "Tegen Roda JC konden we in de eerste helft het spel snel verplaatsen en dat leidde tot veel kansen en bij rust in de 2-0. Al hadden we wel minimaal een of twee keer meer kunnen en misschien wel moeten scoren. Bij een 2-0 stand kan het ook de andere kant opvallen, daar hebben we de ploeg in de rust ook voor gewaarschuwd."

Toch was de zege niet vanzelfsprekend, zeker niet in de slotfase. "Door de verdienste van Roda JC, dat agressiever speelde na rust, werd het op het eind billenknijpen en overleven. Dat hebben we gedaan en leidt tot de drie punten. Daar zijn we heel blij mee", besloot Hake. 

Reactie Kalezic

Hoewel Roda JC in de slotfase dus dicht bij een punt was, ging er veel fout bij de bezoekers uit Limburg. "Met name bij balbezit waren wij onder ons niveau, vooral in de eerste helft waren we te slordig", aldus trainer Darije Kalezich na afloop. "De tweede helft begonnen we beter. We gingen met drie spitsen spelen en hebben hun middenveld vastgezet."

De verandering van spelsysteem had succes, maar is volgens Kalezic niet bepalend voor het volgende duel. "Wij hebben onze eigen identiteit en die willen we bewaken. Het had vandaag niet zo veel met het systeem te maken, we leverden zonder enige druk gewoon veel te veel ballen in bij Twente. Daardoor moesten we veel achter de bal aan rennen en raakten we onze organisatie kwijt", besoot de trainer, die met de promovendus nog wel altijd netjes op een zevende plaats in de Eredivisie staat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen