Groep E: Suarez schiet Barça in slotfase langs Leverkusen

Ger
30 september 2015, 00:24

FC Barcelona heeft zonder Lionel Messi op de valreep de eerste overwinning geboekt in deze editie van de Champions League. De tegenvallende Catalanen keken tegen Bayer Leverkusen lang tegen een achterstand aan, maar in de slotfase kantelde het duel alsnog. Luis Suarez kroonde zich tot matchwinner.

Voor Barcelona was het de eerste klus in een reeks wedstrijden zonder sterspeler Messi. De Argentijn liep afgelopen weekend in het competitieduel met Las Palmas een knieblessure op en staat twee maanden aan de kant. In 2012 stonden Barcelona en Leverkusen ook tegenover elkaar in de Champions League. Toen vernederde Messi de Duitsers in Camp Nou. Hij scoorde vijf keer in de door de Catalanen met 7-1 gewonnen wedstrijd.

Via Javier Hernández was Leverkusen ook al vroeg gevaarlijk. De Mexicaan, die afgelopen seizoen op huurbasis voor Real Madrid speelde, stuitte van dichtbij op doelman Marc-André ter Stegen. De Bundesliga-club bleek allerminst onder de indruk van Barcelona en dook veelvuldig op voor het vijandelijke doel. Dat Leverkusen halverwege de eerste helft op voorsprong kwam, was gezien het speelbeeld niet eens verrassend. Kyriakos Papadopoulos kopte raak uit een hoekschop.

Barcelona had zonder de inbreng van Messi veel moeite om het juiste ritme te vinden. Het morrende publiek in Camp Nou kreeg nauwelijks soepele aanvalsvarianten te zien. Vlak voor de pauze was Neymar desondanks dicht bij de gelijkmaker. Het gekraakte schot van de Braziliaan kwam tegen de paal. Na de pauze rommelde Barcelona verder en leek de gelijkmaker allerminst aanstaande, vooral niet toen ook steunpilaar Andrés Iniesta geblesseerd afhaakte met een pijnlijk dijbeen.

BATE Borisov maakte in de eerste helft van het andere groepsduel verrassend korte metten met AS Roma. Al na een half uur stond de thuisploeg met 3-0 voor. Igor Stasevich en Filip Mladenovic (2) waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Roma knokte zich in het tweede bedrijf nog wel terug, maar de goals van Gervinho en Vasilios Torosidis waren onvoldoende voor een punt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen