Groep F: Lewandowski blijft scoren, Arsenal onderuit

Ger
29 september 2015, 22:48   Bijgewerkt: 29 september 2015, 23:32

Robert Lewandowski heeft zijn topvorm ook in de Champions League laten zien. De spits van Bayern München was goed voor drie doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb. De Duitse topclub zegevierde uiteindelijk met 5-0.

Lewandowski steekt dit prille seizoen in de vorm van zijn leven. De Pool schreef eerder deze maand geschiedenis in het competitieduel met VfL Wolfsburg door vijf keer te scoren binnen negen minuten. Ook tegen Dinamo Zagreb had Lewandowski zijn vizier weer op scherp staan. Hij trof twee keer doel voor de pauze en maakte zijn derde na de hervatting.

De overige treffers van Bayern kwamen op naam van Douglas Costa en Mario Götze. Door de klinkende zege gaat de equipe van trainer Pep Guardiola na twee speelronden riant aan kop in de poule. Bij Bayern was de van blessureleed herstellende Arjen Robben nog niet van de partij.

Arsenal slikte opnieuw een nederlaag in de Europese topcompetitie. De Londenaren, die in de eerste groepswedstrijd onderuit waren gegaan bij Dinamo Zagreb (2-1), verloren nu van Olympiakos Piraeus. In het Emirates Stadium zegevierden de Grieken met 2-3.

Arsenal kwam drie keer op achterstand. Felipe Pardo opende de score, waarna Theo Walcott de 1-1 maakte. Bij het tweede doelpunt van Olympiakos speelde de Nederlandse arbitrage een hoofdrol. Assistent Danny Makkelie stelde terecht vast dat keeper David Ospina de bal uit zijn handen liet vallen, net achter de doellijn.

Alexis Sanchez bracht Arsenal opnieuw terug in de wedstrijd, maar de ingevallen Alfred Finnbogason (ex-SC Heerenveen) bezorgde Olympiakos de overwinning. Scheidsrechter Bas Nijhuis deelde in het spectaculaire duel in totaal zeven gele kaarten uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen