De Boer: "We mogen geen nederlaag lijden"

1 oktober 2015, 11:53

Ajax-coach Frank de Boer weet dat de belangen groot zijn in de tweede groepswedstrijd van de Europa League tegen Molde FK, donderdagavond in Noorwegen. De Amsterdammers begonnen het hoofdtoernooi twee weken geleden in de eigen Amsterdam ArenA met een gelijkspel tegen Celtic.

"Vooraf hebben we gezegd dat als je iets wil betekenen in deze groep, dat je alle thuiswedstrijden moet winnen", zegt De Boer op Ajax.nl. "Dan haal je negen punten en misschien moet je zelfs nog wel in een uitwedstrijd ook drie punten pakken. Na het gelijkspel thuis tegen Celtic, moeten we nu misschien zelfs wel twee uitwedstrijden winnen. We mogen geen nederlaag lijden, maar we gaan in elk geval voor de drie punten, laat dat duidelijk zijn."

De Boer denkt dat Ajax de favoriet is. "Op papier wel. Maar Molde heeft bewezen een teamprestatie te kunnen leveren. Tegen Standard Luik, waar het vrij hectisch is, hielden ze stand en in het zeer hectische Istanbul wonnen ze met 3-1. Dat betekent dat ze goed onder druk kunnen presteren", vervolgt de Ajax-coach. Over de tactiek van Molde FK, dat op kunstgras speelt, zegt hij: "Zij wisselen de tactiek af. Als ze 'hoog' staan, willen ze gelijk ook druk zetten. Doen ze dat niet, zakken ze in en wachten geduldig op de fouten van de tegenstander. Ik vind het een leuk team om naar te kijken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen