Ajax-assistent: "Serero heeft het moeilijk met bijrol"

Jw
1 oktober 2015, 19:09

Thulani Serero komt weinig aan spelen toe bij Ajax en heeft het daar volgens de technische staf niet makkelijk mee. Assistent-trainer Hennie Spijkerman praat dagelijks met de Zuid-Afrikaanse middenvelder, die pas twee keer mocht invallen dit seizoen. 

Serero geniet op het middenveld niet de voorkeur dankzij de aanwezigheid van Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj en Daley Sinkgraven. "Thulani heeft het best moeilijk met de situatie, maar zijn humeur lijdt er niet onder", zegt Hennie Spijkerman, de rechterhand van Ajax-trainer Frank de Boer, in Het Parool. Dat betekent niet dat zijn kwaliteiten niet worden erkend. "Druk zetten naar voren, weten wanneer je je eigen man moet loslaten en de bal veroveren, daarin is Thulani erg goed", vervolgt Spijkerman.

De Boer liet Serero afgelopen zomer niet gaan, omdat de negentienvoudig international nog van waarde kan zijn dit seizoen. "Misschien is hij daarin wel de beste in deze selectie", haakt de hoofdcoach in op de woorden van zijn assistent. "Thulani heeft veel kwaliteiten, maar hij is niet de man voor de eindpass en niet koelbloedig genoeg om te scoren."

Serero werd in 2011 door Ajax weggeplukt bij satellietclub Ajax Capte Town. De behendige middenvelder werd eenzelfde toekomst toegedicht als landgenoot Steven Pienaar, die al jaren in de Premier League speelt, maar die verwachtingen heeft Serero vooralsnog niet waar kunnen maken. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen