Partizan Belgrado koploper in groep AZ na tweede zege

Jw
1 oktober 2015, 20:57

Partizan Belgrado is donderdagavond aan de leiding gekomen in Groep L van de Europa League. De Servische club won in navolging van de zege op AZ (3-2) ook de tweede groepswedstrijd. Op bezoek bij het FC Augsburg van Paul Verhaegh won Partizan met 3-1.

Net als tegen AZ was de voorhoede van Partizan op schot. Andrija Zivkovic, die ook al tegen de Alkmaarders één keer scoorde, nam in Augsburg twee doelpunten voor zijn rekening. Vooral de 3-1 was belangrijk, omdat FC Augsburg vlak daarvoor via Raul Marcelo Bobadilla net de aansluiting had gevonden. Zivkovic was in de eerste helft ook al trefzeker, Fabricio maakte na de rust de tweede namens de bezoekers.

Partizan Belgrado maakte de wedstrijd wel af met tien man. Aleksandar Subic pakte zijn tweede gele kaart, maar zag vervolgens dat zijn teamgenoten het ook wel zonder hem af konden. Het was sowieso een harde wedstrijd met in totaal tien gele kaarten.

AZ won op dezelfde avond van Athletic de Bilbao (2-1), waarmee de Alkmaarders qua punten op gelijke hoogte kwamen met de Basken.