Molde FK houdt slordig Ajax op een gelijkspel

Jw
1 oktober 2015, 23:22   Bijgewerkt: 2 oktober 2015, 09:47

Ook vanavond wist Ajax geen overwinning te boeken in de groepsfase van de Europa League. Twee weken geleden was het Celtic, ditmaal hield het Noorse Molde FK de Amsterdammers knap op een gelijkspel: 1-1. Voor de thuisploeg scoorde Eirik Hestad, Fischer deed dat voor Ajax.

Met Molde FK trof Ajax vanavond een landskampioen in crisis. Waar de Amsterdammers een uitstekende start van de Eredivisie beleefden, daar bezetten de Noren een teleurstellende zevende plek in de Eliteserien. Verassend was twee weken geleden dan ook de 3-1 overwinning van Molde op Fenerbahce. Ajax moest de tegenstander van vanavond daarom niet overschatten, zo bleek vanavond ook op het veld.

Al na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong na balverlies van de Amsterdammers. Een voorzet van Etzaz Hussain en een doelpunt van Eirik Hestad tot gevolg (1-0). Beide ploegen grossierden hierna in slordige passes en slechte communicatie. Toch zette Ajax gauw orde op zaken door een goal van Viktor Fischer. Het schot van de Deen werd van richting veranderd en verraste doelman Horvath (1-1).

Fischer – vandaag in de basis naar aanleiding van zijn uitstekende vorm in de laatste weken – kreeg het na de goal op zijn heupen. Aan de hand van de Deen creëerde Ajax een aantal grote kansen op de voorsprong, maar het ontbrak de ploeg aan de juiste eindpass en afwerking. Onder andere een een-tweetje met Milik wist het net niet te vinden.

In de tweede helft zakte het niveau van Ajax aanzienlijk. De Amsterdammers wonnen te weinig duels en leden onnodig balverlies. Kansen kwam er wel, wederom van de voet en het hoofd van Fischer. Maar de Amerikaanse doelman Horvath groeide uit tot plaaggeest en verrichtte een paar prachtige reddingen. Molde deelde daarna zowaar nog een paar speldenprikjes uit via Kamara en Svendsen, maar wist niet te scoren.

De slotfase kende nog de nodige spanning. Klaassen kopte uit een corner van Gudelj op de lat. De bal kwam weer in het spel, maar in de rebound slaagde ook El Ghazi er niet in om het net te vinden. Fischer zag in de slotfase eveneens zijn inzet de lijn niet passeren. Het schot van de Deen ging net over het doel van Horvath en dus bleef de stand ook na 94 minuten onveranderd.