Oost vindt eindelijk zijn draai in Rotterdam

Ger
17 september 2005, 12:00

Jason Oost gold in de jeugd van Feyenoord als een grote belofte, maar hij verliet Rotterdam voordat hij zijn debuut in het eerste elftal had gemaakt. De behendige aanvaller achtte zijn kans op speeltijd groter bij RKC Waalwijk. Na drie jaar is Oost weer terug in de havenstad - en nu in het shirt van Sparta. "Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt", aldus Oost tegen FCUpdate.nl.

Jason Oost schreeuwt het uit

Jason Oost schreeuwt het uit

Sparta staat ondanks een lastige competitiestart (uit bij AZ en FC Groningen, thuis tegen Feyenoord en NAC) met zes punten op een keurige achtste plaats. "Ik denk dat dit het aantal punten is wat we voor ogen hadden", aldus Oost. "We hebben twee moeilijke {image[240667][right-half][]}tegenstanders getroffen en twee ploegen van ongeveer gelijke sterkte. Dan mag je toch wel verwachten dat we minimaal een punt of vier pakken. We hebben er zes gepakt, dus dat is goed."

Het spelniveau van Sparta oogt deze competitie nogal wisselvallig. De seizoensopener tegen AZ was ronduit bedroevend, maar tegen Feyenoord kwam de promovendus - ondanks het 1-3 verlies - verrassend sterk voor de dag. "Het spel is in een aantal perioden inderdaad minder geweest", beaamt Oost. "Afgelopen zondag tegen Groningen was vooral het begin slecht. We kwamen niet echt lekker in ons spel. Dat had ook te maken met het feit dat Groningen heel veel druk zette. Daardoor kwamen Yuri (Rose, red.) en ik voorin heel moeilijk aan de bal."

Niet groots spelen, maar toch drie punten mee naar huis nemen. Sparta deed het zondag in het Oosterpark. "Vooraf wist ik dat Sparta bij Groningen zou kunnen winnen", stelt Oost. "We komen weliswaar gelukkig aan een strafschop (benut door Oost zelf, red.), maar ik {image[240669][left-half][]}denk dat de wedstrijd ook bij een 0-0 ruststand op dezelfde wijze was verlopen. Groningen wil thuis toch drie punten pakken, dus dan ontstaat er op een gegeven moment ruimte achterin. Als we nauwkeuriger waren geweest hadden we zelfs met een groter verschil kunnen winnen."

Vanavond (zaterdag) gaat Sparta op bezoek bij hekkensluiter RBC Roosendaal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen