Go Ahead stijgt naar tweede plaats, NAC onderuit

Ger
2 oktober 2015, 22:12   Bijgewerkt: 2 oktober 2015, 22:18

Go Ahead Eagles heeft de tweede plaats in de Jupiler League overgenomen van Sparta. De equipe uit Deventer versloeg de Rotterdammers in een onderling duel met 2-0. Leon de Kogel en Jerry van Ewijk zorgden in de tweede helft voor de doelpunten.

Voor aanvang van de topper tegen Sparta werd de vernieuwde Adelaarshorst feestelijk geopend. Go Ahead maakte de bijzondere avond compleet door een driepunter bij te schrijven. Het publiek moest wel tot de 66ste minuut wachten op de openingstreffer van De Kogel. In de slotfase stelde Jerry van Ewijk de zege veilig door 2-0 te maken. Go Ahead heeft nu vier punten achterstand op koploper FC Volendam. De winnaar van de eerste periode kwam deze speelronde niet in actie.

FC Eindhoven kwam op gelijke hoogte met nummer drie Sparta. De Brabanders zegevierden bij Telstar: 1-2. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong via Tarik Tissoudali. Een rode kaart voor Stefano Lilipaly liet het duel vervolgens kantelen. Niet alleen moest Telstar verder met een man minder, uit de toegekende strafschop tekende Roald van Hout voor de gelijkmaker. Jinty Caenepeel bezorgde FC Eindhoven daarna de volle buit.

NAC Breda ging in het eigen Rat Verlegh Stadion onderuit tegen VVV Venlo: 0-1. Uitgerekend Ralf Seuntjens kroonde zich tot matchwinner. De broer van NAC-aanvaller Mats Seuntjens, die ooit werd afgetest door de degradant, scoorde na een klein kwartier. Hij miste vlak voor tijd ook nog een strafschop.

Almere City FC heeft eindelijk de eerste overwinning van het seizoen beet. De hekkensluiter van de Jupiler League haalde meteen hard uit tegen FC Emmen, dat ruim een helft met tien man speelde: 4-0. Pelle van Amersfoort was twee keer trefzeker voor de ploeg van trainer Maarten Stekelenburg.