Ogbeche is terug bij Cambuur: "Hij had het even zwaar"

3 oktober 2015, 16:37

Bartholomew Ogbeche was vorig seizoen met dertien competitietreffers de clubtopscorer van SC Cambuur, maar had het in de eerste duels van het nieuwe seizoen zwaar in Leeuwarden. De aanvalsleider dreigde zelfs zijn basisplaats kwijt te raken, maar net op tijd herstelde de Nigeriaan zich. Coach Henk de Jong kent de oorzaken van de mindere prestaties van de spits.

Ogbeche kon zijn familie een lange periode niet zien vanwege visumproblemen. "Terwijl hij net een kind had gekregen: dat kon hij dus een tijdlang niet zien. Hij kreeg in die periode ook net een hoofdblessure en had het even zwaar", vertelt De Jong aan het Algemeen Dagblad. Momenteel gaat het beter met de spits, ziet zijn coach. "Sinds augustus is zijn familie toch weer bij hem. Je merkt aan Bartholomew dat hem dat goed doet. Als je ziet hoe begaan hij is met Cambuur, dan ben ik daarvan onder de indruk. Hij is bij wijze van spreken van 's ochtends tot 's avonds op de club. 'B' doet er alles voor."

De 31-jarige aanvaller scoorde vorige week vier keer in twee wedstrijden (PSV en FC Utrecht, red). Ogbeche speelde in die wedstrijden vanaf de vleugel. "En ook dat deed hem goed. Op die manier voelt hij niet de druk van de pure spits en heeft hij ook niet te maken met een overvol strafschopgebied", stelt de trainer tevreden vast. Ook zaterdagavond, als Cambuur tegen Roda JC speelt, zal de Nigeriaan aan de linkerkant spelen. Martijn Barto is dan weer de spits bij Cambuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen