Wolfsburg zakt weg na nieuw teleurstellend resultaat

3 oktober 2015, 18:51

VfL Wolfsburg heeft een teleurstellende week in stijl afgesloten. De nummer twee van vorig seizoen morste vorige week al punten tegen hekkensluiter Hannover 96 en ging midweeks kopje onder bij Manchester United in de Champions League. Vandaag (zaterdag) bleek ook Borussia Mönchengladbach te sterk, de middenmoter won met 2-0.

Bas Dost begon op de bank tegen Gladbach, dat onder interim-trainer André Schubert de weg omhoog weer heeft ingeslagen. Wolfsburg-coach gaf ook Dante en Julian Draxler rust en dat kwam hem duur te staan. Door twee doelpunten in de tweede helft, van Havard Nordtveit en Ibrahima Traoré zegevierde Gladbach met 2-0. Dost kwam nog wel invaller binnen de lijnen, maar kon in de 25 minuten dat hij meespeelde geen doelpunt maken. Gladbach stijgt door de derde zege op rij naar de dertiende plaats, Wolfsburg staat nu teleurstellend zevende.

Na acht speelronden heeft Hannover 96 de eerste zege van het Bundesliga-seizoen te pakken. Nadat er vorige week al prima met 1-1 gelijkgespeeld werd, bleek de ploeg vanmiddag een maatje te groot voor Werder Bremen. De formatie uit het noorden van Duitsland werd op een 1-0 nederlaag getrakteerd in Hannover.

Hertha BSC is de nieuwe nummer vier van de Bundesliga. De formatie uit de hoofdstad slaagde er zaterdag in om Hamburger SV met 2-0 te kloppen. De goals werden gemaakt door oud-Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou en Vedad Ibisevic.

1899 Hoffenheim en VfB Stuttgart zijn niet goed aan het nieuwe seizoen begonnen en blijven bivakkeren in de onderste regionen van de competitie. In een onderling duel kwamen beide teams niet verder dan 2-2 en dat was met name voor Hoffenheim een teleurstelling. De ploeg kwam via spits Kevin Volland twee keer op voorsprong, maar Stuttgart kwam beide keren terug in de wedstrijd. Overigens is Stuttgart wel de nieuwe hekkensluiter van de competitie, omdat Hannover vandaag haar eerste zege boekte. Hoffenheim blijft vijftiende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen