Agüero maakt er vijf, Lens scoort en krijgt rood

3 oktober 2015, 19:47

Aan de hand van Sergio Agüero heeft Manchester City een klinkende zege geboekt op Newcastle United. De voormalig Engels kampioen kwam zaterdag in de thuiswedstrijd tegen de laagvlieger met 0-1 achter, maar won vooral dankzij de vijf goals van de Argentijnse spits met 6-1. Dick Advocaat pakte thuis met Sunderland een punt tegen West Ham United: 2-2.

Door een tegengoal van Aleksandar Mitrovic, voorbereid door Georginio Wijnaldum, kwam Manchester City in de achttiende minuut op achterstand tegen Newcastle. Maar in de tweede helft stond Agüero op. De Argentijn had vlak voor rust al het evenwicht hersteld en was na de doelwissel in een tijdsbestek van elf minuten vier keer trefzeker. Omdat tussendoor ook Kevin De Bruyne het net vond, won Manchester City met 6-1.

Naast Wijnaldum hadden ook Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita een basisplek bij Newcastle United, Siem de Jong bleef op de bank. Manchester City neemt door de winst de koppositie over van Manchester United, maar de ploeg van Louis van Gaal speelt zondag nog de kraker tegen Arsenal. Newcastle United zag Sunderland op gelijke hoogte komen, waardoor beide aartsrivalen nu samen hekkensluiter zijn in de Premier League. Beide teams hebben drie punten.

Sunderland speelde voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen West Ham United. De equipe van Advocaat ging na 22 minuten met 2-0 aan de leiding, mede door een goal van Jeremain Lens, maar zag de bezoekers uit Londen toch nog langszij komen. Carl Jenkinson en Dimitri Payet scoorden voor West Ham. Drie minuten voor de gelijkmaker had Lens zijn tweede gele kaart ontvangen. Patrick van Aanholt bleef op de bank bij Sunderland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen