Rodgers ontslagen als trainer van Liverpool

Jw
4 oktober 2015, 19:58   Bijgewerkt: 4 oktober 2015, 20:11

Liverpool gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Brendan Rodgers kreeg zondag na het gelijkspel in de Merseyside derby tegen Everton (1-1) te horen dat er voor hem geen plek meer is op Anfield Road. Rodgers stond door tegenvallende resultaten al geruime tijd onder druk. De Noord-Ier is na Dick Advocaat de tweede trainer uit de Premier League die vandaag zijn baan is kwijtgeraakt.

Liverpool bezet momenteel met twaalf punten uit acht wedstrijden de tiende plaats in de hoogste Engelse competitie. De teleurstellende start is voor het clubbestuur de aanleiding om het seizoen met een andere manager voort te zetten. "Hoewel het een moeilijke beslissing was, geloven wij erin dat we op deze manier meer succes op het veld zullen boeken. Ambities en de wil om te winnen staan centraal bij Liverpool. We denken dat we deze verandering ons weer in staat zal stellen dat te leveren", is te lezen in een statement op de officiële website.

Kort na de wedstrijd tegen Everton gaf Rodgers nog aan door te willen bij Liverpool. De 42-jarige manager, die sinds 2012 op de bank zat bij The Reds, denkt zelf dat het probleem dieper zit. "Elk seizoen worden de beste spelers verkocht. Daarom moet ik telkens met een nieuw team beginnen en dat kost tijd. Daar zou een andere trainer net zo goed mee te maken hebben."

Liverpool kondigt aan de zoektocht naar een nieuwe trainer snel in gang te zetten. Namen die rondgaan in de wandelgangen zijn die van de werkloze trainers Jürgen Klopp (vorig seizoen Borussia Dortmund) en Carlo Ancelotti (vorig seizoen Real Madrid). Ook Ajax-trainer Frank de Boer wordt genoemd als mogelijke opvolger. Twee seizoenen geleden werd de oefenmeester uit Hoorn al eens gevraagd door Liverpool, maar toen wees hij het aanbod af. Deze week solliciteerde De Boer echter openlijk naar een toekomst in de Premier League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen