Van Gaal kwaad: "Wie zo begint, kan nooit winnen"

Jw
4 oktober 2015, 20:57

Manchester United kon zondag bewijzen of het echt klaar was voor het koploperschap in de Premier League. Louis van Gaal zag zijn miljoenenformatie echter hopeloos falen voor deze test. Arsenal won dankzij een geweldige eerste helft met 3-0. Van Gaal baalde na afloop vooral van het begin van zijn ploeg.

"Als je zo aan een wedstrijd begint, zul je ook nooit winnen", begon Van Gaal voor de camera van Sky Sports. "We verloren elk duel, elke tweede bal en lieten de middenvelders van Arsenal gewoon hun gang gaan."

De Nederlandse oefenmeester had zijn spelers van tevoren al gewaarschuwd. "Het is een fantastisch team. Dat heb ik voor de wedstrijd ook gezegd. Als je ze zoveel ruimte geeft op het veld, dan wordt het heel moeilijk. Na vijf minuten stond het al 2-0, wat het er ook niet makkelijker op maakte."

Van Gaal was beduusd over de wijze waarop Manchester United door het ijs zakte. "Ik ben nog steeds op zoek naar antwoorden, want dit heb ik nog nooit eerder gezien van mijn team. Ik leg die vraag ook neer bij mijn spelers", aldus de oud-bondscoach van Oranje, die zich ook ergerde aan het gebrek aan passie. "We begonnen zonder emotie aan de wedstrijd. Zoiets kun je niet aan zien komen, maar we zullen uit moeten zoeken hoe dat kon."

Op zich is er nog niets aan de hand voor Van Gaal en zijn mannen, maar Manchester United heeft wel een grote kans laten liggen om een gat te slaan met Arsenal. Nu staan beide ploegen weer gelijk in punten en is Manchester City koploper geworden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen