Porto-middenvelder Imbula kiest voor Rode Duivels

Ger
6 oktober 2015, 17:32

Giannelli Imbula is vanaf het nieuwe kalenderjaar beschikbaar voor de Rode Duivels. De middenvelder van FC Porto heeft een procedure in gang gezet om de Belgische nationaliteit te verkrijgen. Hij is Frans-Congolees met Belgische roots, aangezien hij in Vilvoorde werd geboren.

Volgens L'Equipe heeft bondscoach Marc Wilmots de 23-jarige Imbula over de streep getrokken. Hij was vorige week in Porto om hem aan het werk te zien tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea. Imbula kwam uit voor verschillende Franse jeugdploegen, maar speelde nog geen A-interland en kan dus international van België worden.

"Ik heb ervoor gekozen om de Belgische nationaliteit aan te vragen omdat ik denk dat ik bij Les Bleus geen kansen krijg", laat Imbula weten op Twitter. "Mijn doelstelling was het EK van 2016 en als ik daarbij wil zijn, is het maken van een keuze noodzakelijk. Bij de Franse nationale ploeg was er te veel concurrentie voor mij."

Imbula verkaste afgelopen zomer nog voor twintig miljoen euro van Olympique Marseille naar Porto. Hij zette zijn krabbel onder een contract voor vijf seizoenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen