Wijnaldum: "Ik heb dit nog nooit meegemaakt met Oranje"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 oktober 2015 – Echt voortvarend gaat het dit seizoen nog niet met de teams waarin Georginio Wijnaldum speelt. Met zijn club Newcastle United bungelt hij onderaan de Premier League, terwijl hij met het Nederlands elftal moet vrezen voor het mislopen van deelname aan het EK van 2016. De middenvelder maakt zich daar echter niet druk over en heeft een duidelijk doel voor ogen met Oranje.

Wijnaldum: "Ik heb dit nog nooit meegemaakt met Oranje"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Wijnaldum haalde met zijn land vorig jaar nog de halve finale op het WK, maar daarna ging het bergafwaarts met de ploeg. "In Engeland wordt me steeds gevraagd hoe het kan dat Oranje er zo slecht voor staat", zegt Wijnaldum tegen NUSport. "Ik vind het ook raar, deze situatie heb ik nog nooit meegemaakt met het Nederlands elftal. Maar het enige wat we nu kunnen doen, is twee keer winnen."

Nederland moet in ieder geval winnen van Kazachstan en Tsjechië en hoopt dan dat Turkije punten liggen op andere velden. "We hebben niet het niveau gehaald dat we moeten halen. Maar die 'flow' kan er ineens weer zijn", denkt de international. "Het is zaak dat we zelf twee keer winnen en dan hopen dat Tsjechië of IJsland wint van Turkije. We zijn afhankelijk van drie andere landen, dat maakt het vervelend."

Afgelopen zomer maakte Wijnaldum de overstap van PSV naar Newcastle. Die club staat met drie punten uit acht speelronden onderaan in de Engelse competitie. "Ik ben tevreden met mijn keuze, wat anderen daarvan vinden, maakt mij niet uit", stelt hij. "Ik wist vooraf al dat het moeilijk ging worden. We zijn een ploeg in opbouw, we moeten groeien. In de Premier League kan iedereen van iedereen winnen, je speelt wekelijks tegen spelers van wereldklasse. Ook de mindere teams zijn goed. Het tempo ligt zó hoog, het is alleen maar aanvallen, aanvallen, aanvallen.''

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd