KNVB reageert op boze Terim: "Dat leek ons fatsoenlijk"

10 oktober 2015, 09:59

Turkije-bondscoach Fatih Terim veegde vrijdag verbaal de vloer aan met zijn collega Danny Blind, de coach van Oranje zou volgens Terim 'geen gentlemen' zijn. Blind stuurde een mail naar de bondscoaches van IJsland en Tsjechië om ze te feliciteren met de EK-plaatsing. Het toeval is dat beide landen nog tegen Turkije, dat het lot van Oranje in handen heeft, spelen in de laatste twee EK-kwalificatieduels. Daags na de uitbrander van Terim heeft de KNVB gereageerd op de kwestie.

"Ik wilde eigenlijk geen kritiek uitdelen aan een collega, maar zo doet een echte gentleman dat niet", zei Terim. "Nederland heeft twee keer de kans gehad om ons te verslaan. Maar dat hebben ze niet gedaan. Nu halen ze trucs uit buiten het veld."

Volgens de Nederlandse voetbalbond zat er geen kwade bedoeling achter de mails van Oranje. De KNVB bevestigt wel dat het mails heeft gestuurd naar Tsjechië en IJsland. "Dat leek ons aardig en fatsoenlijk, en het was niets anders dan een felicitatie", stelt een woordvoerder in een korte reactie in het AD.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen