Nederland wint moeizaam en wacht resultaat Turkije af

10 oktober 2015, 21:50

Op bezoek bij Kazachstan heeft het Nederlands elftal zijn opdracht gedaan. Dankzij doelpunten van Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder won Oranje met 1-2 van de al uitgeschakelde thuisploeg. Ondanks uitstekende goals speelde het niet denderend en ontbrak de overtuiging op bepaalde momenten.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist Nederland wat het te doen stond. De ploeg van Danny Blind heeft het inmiddels niet meer in eigen hand. Het moest winnen in Kazachstan en vervolgens hopen dat Tsjechië in eigen huis een goed resultaat tegen Turkije zou halen, zodat de play-offs voor het EK nog mogelijk zijn.

Na de pauze ging Oranje door met waar het mee bezig was. Het zakte niet in, maar bleef initiatief nemen en het tempo opvoeren. De 0-2 viel uit een schitterende aanval, opgezet door Jaïro Riedewald. De linksback vond Klaas-Jan Huntelaar die de bal meegaf aan Wesley Sneijder. De aanvoerder schoot de bal vervolgens loeihard in de bovenhoek. Op één grote kans na was Oranje duidelijk een maatje te groot voor Kazachstan.

Maar ondanks uitgespeelde aanvallen en uitstekende doelpunten, speelde het Nederlands elftal niet ijzersterk. Zeker in de slotfase werd het slordiger. Kazachstan kon daardoor uit het niets in de slotseconden nog toeslaan. De scheidsrechter floot direct na de 1-2 voor het eindsignaal; anders waren de problemen wellicht nóg groter geworden voor Oranje.

Tegen Tsjechië zal het niveau weer een stap omhoog moeten. Krul, die Cillessen dus al moest vervangen op het laatste moment, viel in de slotfase ook nog uit. Jeroen Zoet moest de wedstrijd volmaken als doelman. Hij zou dus zomaar tegen Tsjechië het net van Oranje kunnen gaan verdedigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen