Wilmots: "Dit was een bijna perfecte avond voor ons"

Jw
11 oktober 2015, 09:17

Terwijl de kwalificatie van Nederland aan een zijden draadje hangt, kunnen onze zuiderburen uit België zich al opmaken voor het EK 2016. De Rode Duivels wonnen met 4-1 van Andorra en stelden daarmee kwalificatie voor het eindtoernooi in Frankrijk veilig. De Belgen veroverden bovendien de eerste plaats in de groep. 

In Groep B zijn België en Wales zeker van kwalificatie, er wordt nog gevochten om plek drie. Bondscoach Marc Wilmots was na afloop van de wedstrijd uiteraard opgetogen tegenover Sporza. "Dit was een bijna perfecte avond voor ons. We pakken drie punten, we hebben geen geblesseerden opgelopen en hebben weer de eerste plaats in onze groep."

"Over de match moeten we niet al te veel zagen", zegt Wilmots. "We hebben geprobeerd om snel te spelen op dit moeilijke veld. Mijn spelers hebben gedaan wat ik gevraagd heb."

Voormalig PSV'er Dries Mertens werd voortijdig naar de kant gehaald, ondanks dat hij sterk speelde. "Ik heb ook gezien dat hij een goeie wedstrijd heeft gespeeld, maar Dries moet fit en fris zijn voor dinsdag. Hij zal dan weer aan de aftrap staan. Ik heb hem dat ook meteen gezegd."

Daar waar Nederland enkele jaren geleden nog de nummer één was van de FIFA-wereldranglijst, aast nu België op die plek. "We kunnen misschien de eerste plaats op de FIFA-ranking behalen. Dat betekent dat we constante resultaten halen. Met 23 op 30 kunnen we weer groepswinnaar zijn en daar kunnen we tevreden mee zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen