Turkse coach Terim treurt na winst met zwarte rand

Jw
11 oktober 2015, 10:48

Turkije hield zaterdagavond plaatsing voor het EK in eigen hand. De Turken wonnen met 2-0 van Tsjechië, waarmee de hoop van Nederland op een ticket naar Frankrijk verder is verkleind. Toch was er na afloop veel verdriet bij de Turken, wiens gedachten waren bij de terroristische aanslag in hoofdstad Ankara. 

Bij de aanslag midden in de stad hebben tot op heden 95 mensen het leven gelaten. Bondscoach Fatih Terim had na de wedstrijd tegen Tsjechië moeite om de pers te woord te staan. "Ik kan moeilijk wat over deze wedstrijd zeggen. We hadden veel moeite om vanavond te spelen met de aanslagen in gedachten. We hebben geprobeerd het van ons af te zetten, maar zullen er nu weer mee bezig zijn. Ik hoop dat Allah ons kan behoeden voor meer geweld. Alles wat ik nu over de wedstrijd zou zeggen, valt in het niet", waren de respectvolle woorden van de Turkse keuzeheer. In Turkije is inmiddels drie dagen van nationale rouw aangekondigd.

Op voetbalgebied deed Turkije goede zaken. De Turken hebben aan een punt genoeg in de laatste kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Mocht dat lukken, dan is Nederland er definitief niet bij in Frankrijk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen