Van Dijk maakt indruk op Blind: "Laatste duels uitstekend"

Ger
12 oktober 2015, 13:45

Virgil van Dijk moest lang wachten op zijn debuut in Oranje, maar afgelopen zaterdag kreeg hij eindelijk een kans van bondscoach Danny Blind. De verdediger van Southampton maakte op bezoek bij Kazachstan bovendien een uitstekende indruk. In het afsluitende EK-kwalificatieduel met Tsjechië mag Van Dijk dan ook rekenen op zijn tweede interland.

De oud-speler van FC Groningen werd tijdens zijn periode bij Celtic veelvuldig bekeken door de technische staf van het Nederlands elftal, maar vaak kreeg hij daarna geen uitnodiging. Door zijn zomerse overstap naar het Southampton van manager Ronald Koeman heeft Van Dijk echter aan status gewonnen. "Ik heb hem dit seizoen alle duels gezien in de Premier League. Zijn eerste wedstrijd was voldoende, daarna ging het steeds beter. De laatste twee wedstrijden - tegen Swansea City en Chelsea - waren zelfs uitstekend" prijst Blind de Brabander.

"Eerder zaten er nog wat slordigheden in zijn spel. Maar nu is hij actief in een competitie waar foutjes direct worden afgestraft", weet Blind. "Hij is 'hoger' komen te spelen en het is aan hem om op dat niveau te blijven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen