"Rutten moet zich niet bemoeien met toekomst voetbal"

Ger
13 oktober 2015, 17:22

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen heeft op Twitter nog maar eens laten duidelijk laten blijken geen fan te zijn van Fred Rutten. De momenteel clubloze trainer pleitte vorige week in Voetbal International voor meer structuur en duidelijke regels bij het Nederlands elftal.

Verheijen vindt de uitspraken 'een aaneenschakeling van subjectieve onzin'. Volgens hem liet Rutten in het artikel blijken niet op de hoogte te zijn van 'de objectieve kenmerken van het voetbalspel'. "In het voetballen ligt de verantwoordelijkheid voor het maken van keuzes primair bij spelers. Zij moeten leren steeds betere keuzes te maken. Ondanks dit objectieve voetbalkenmerk vindt Rutten dat trainers oplossingen moeten aandragen en dat spelers laten meedenken gedateerd is."

"Rutten wil spelers voortaan behandelen als soldaten (opdracht uitvoeren), terwijl spelers tijdens de wedstrijd juist zelf keuzes moeten maken", vervolgt Verheijen. Daarmee zou de trainer de objectieve kenmerken van het voetballen ontkennen. "Dit is precies waarom zogenaamde voetbaldeskundigen als Fred Rutten zich niet moeten bemoeien met de toekomst van het Nederlandse voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen