ManU wint zonder Nederlanders, goal Van Dijk niet genoeg

17 oktober 2015, 17:59

Twee weken na de pijnlijke nederlaag in de topper tegen Arsenal kan Louis van Gaal weer lachen. Op bezoek bij Everton boekte Manchester United zaterdag een keurige overwinning: 0-3. Dit resultaat kwam tot stand zonder Nederlandse inbreng, voor het eerst dit seizoen zaten Memphis Depay en Daley Blind op de reservebank. Ook regerend kampioen Chelsea en koploper Manchester City pakten de volle winst, het Southampton van manager Ronald Koeman verspeelde in de slotminuut de zege.

Manchester United sloeg zijn slag op Goodison Park in de eerste helft. Vanaf de bank zagen Blind en Memphis, die afgelopen dinsdag allebei dramatisch voor de dag kwamen in de verloren EK-kwalificatiwedstrijd van Nederland tegen Tsjechië, dat teamgenoot Morgan Schneiderlin na achttien minuten de score opende. Hij profiteerde van getwijfel in de Everton-defensie, waar gehoopt werd dat er afgefloten zou worden wegens een vermeende overtreding van Wayne Rooney. Het fluitje bleef echter uit, een beslissing waar veel voor te zeggen viel, en Schneiderlin schoof bij de tweede paal handig binnen. Amper vier minuten later was het zelfs 2-0, Ander Herrera kopte raak.

Na rust drong Everton, met voormalig PSV'er Arouna Koné als invaller, aan. De 1-2 leek in de lucht te hangen, maar een fout van Phil Jagielka leidde de definitieve beslissing in de wedstrijd in. Uitgerekend Rooney, oud-speler van Everton, profiteerde en maakte de 0-3.

Hattrick Sterling, Costa helpt Chelsea

Naast het rode, kon ook het blauwe deel van Manchester zaterdag juichen. Koploper Manchester City had voor eigen publiek geen enkele moeite met Bournemouth, eerder dit jaar gepromoveerd naar het hoogste niveau in Engeland. Door doelpunten van Raheem Sterling en voormalig Vitessenaar Wilfried Bony was het na elf minuten al 2-0. Bournemouth gaf niet op en kwam terug tot 2-1, maar Sterling boorde de hoop van de bezoekers op een stunt snel de grond in. De aanvaller, afgelopen zomer voor een exorbitant bedrag overgekomen van Liverpool, tekende op fraaie wijze voor het derde doelpunt van City. Sterling maakte zijn eigen feestje compleet door vlak voor de theepauze zijn derde goal van de middag te maken. Na de rust bepaalde Bony met zijn tweede treffer de eindstand op 5-1.

Door deze zege behoudt Manchester City de koppositie in de Premier League, het staat twee punten los van stadgenoot United. Arsenal kan later vandaag (zaterdag) weer in punten gelijk komen met Manchester United, als het de volle buit pakt in de uitwedstrijd tegen Watford.

Chelsea, de regerend kampioen, krabbelt enigszins op. De ploeg van José Mourinho boekte thuis tegen Aston Villa zijn derde competitiezege van het seizoen. Door twee goals van Diego Costa werd het 2-0 voor Chelsea, dat op 19 september tegen Arsenal voor het laatst drie punten gepakt had. Door de driepunter stijgt Chelsea van de zestiende naar de elfde positie, maar de achterstand op koploper City blijft aanzienlijk: tien punten.

Van Dijk scoort, blessure Stekelenburg

Waar Blind en Memphis niet de gelegenheid kregen om de Oranje-kater van zich af te spelen, kreeg Virgil van Dijk dat wel. De centrale verdediger begon in de basis bij Southampton in de thuiswedstrijd tegen Leicester City. Nadat teamgenoot Jose Fonte op aangeven van Dusan Tadic de score geopend had, maakte Van Dijk de 2-0. De oud-speler van FC Groningen tikte binnen nadat een kopstoot van Graziano Pellè via de paal terug het veld in gestuiterd was. Bij Southampton maakte Jordy Clasie na een uur als invaller zijn debuut in de Premier League, doelman Maarten Stekelenburg ontbrak. De oud-Ajacied had te veel last van een rugblessure om te kunnen spelen, de 39-jarige Kelvin Davis was zijn vervanger. De oude doelman kon niet voorkomen dat Leicester na 66 minuten de 2-1 maakte en in de slotminuut maakte Jamie Vardy er zelfs 2-2 van.

In de eerste wedstrijd zonder de vertrokken coach Dick Advocaat liep Sunderland opnieuw tegen een nederlaag aan. De hekkensluiter kreeg met 1-0 klop van West Bromwich Albion.

[photo,92961,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen