Van de Looi geeft Groningen compliment na zege

17 oktober 2015, 21:55

FC Groningen kreeg zaterdag in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Willem II de 1-1 te verwerken, maar pakte door een goal van Danny Hoesen uiteindelijk toch drie punten (2-1). Coach Erwin van de Looi is er blij mee.

"Ik vond dat we wat onwennig begonnen", zegt Van de Looi op de clubwebsite. "Je kon merken dat we de laatste periode, voor het interlandweekend, niet op een goede manier waren gestopt. Na tien minuten pakten we het op en hebben we verder de eerste helft gedomineerd. We maakten een mooi doelpunt en hebben veel en goed druk gezet. Daarnaast gaven we niet veel ruimte weg."

"We wilden in de tweede helft hetzelfde doen, maar dat hebben we niet waargemaakt. We gaven te veel ruimte weg en Willem II nam meer risico door vaker vooruit te spelen. Ze hadden meer balbezit zonder dat ze echte kansen kregen. Daardoor werden wij wat te gemakzuchtig."

"We kregen daarvoor de rekening gepresenteerd bij het doelpunt, dat we op een ongelukkige manier tegen kregen. We hebben wel direct weer de rug gerecht door met meer druk te gaan spelen. Daar moet ik mijn ploeg een compliment voor geven. Het is mooi dat we een goudhaantje als Hoesen konden inbrengen en voor ons gevoel is deze winst erg goed", aldus Van de Looi. FC Groningen gaat donderdag in de Europa League op visite bij Slovan Liberec.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen