Vitesse pakt in boeiende wedstrijd drie punten bij Zwolle

Jw
18 oktober 2015, 18:51   Bijgewerkt: 18 oktober 2015, 19:11

Het lot was Zwolle vandaag niet gunstig gezind. Twee penalty's tegen, een rode kaart en degelijk Vitesse op bezoek. De Finse Thomas Lam eiste vandaag een hoofdrol op met een goal en een veroorzaakte penalty. Terwijl Ron Jans machteloos toekeek, gniffelde Peter Bosz vanaf de tribune; het Zwolse kaartenhuis  stortte genadeloos hard in, 1-5.

Vitesse moest het vandaag op vijandelijke bodem doen zonder Peter Bosz op de bank. De coach werd afgelopen week voor twee wedstrijden geschorst omdat hij in het tumultueuze bekerduel met Heracles weigerde het veld te verlaten. Een situatie als deze kan sommige clubs opbreken, maar daar was vandaag bij Vitesse allerminst sprake van.

Met assistent-trainers Rob Maas en Jon Dahl Tomasson achter het stuur ging de Brits-Arnhemse formatie voortvarend van start. Veelvuldig wist het zich in de beginfase onder de druk van Zwolle uit te voetballen en het spel te kantelen. De ploeg beloonde zichzelf al na zeven minuten spelen, toen Lewis Baker een vrije trap binnen krulde (0-1).

De Zwolse wilskracht was na de tegentreffer niet geknakt. Integendeel, de ploeg was tot dan aan toe negen thuisduels ongeslagen en was ook na de 0-1 van plan dat te blijven. Dat bracht het tot uiting toen Thomas Lam doel trof. De Finse verdediger nam de bal knap aan op de borst, gevolgd door een prima schot; doelman Eloy Room was kansloos (1-1).

Geen tiende thuisoverwinning op rij voor PEC Zwolle dus; wél aansluiting bij de top van de ranglijst voor Vitesse.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen