Gustafson staat op: "De kers op de taart voor hem"

20 oktober 2015, 08:31

Hij werd in de zomer voor anderhalf miljoen euro gekocht, maar moest even geduld hebben voordat hij binnen de lijnen mocht verschijnen bij Feyenoord 1: Simon Gustafson. Nu het eenmaal zover is, draait de Zweedse middenvelder uitstekend mee in het eveneens prima spelende team van de Rotterdammers. Het 20-jarige talent maakte tegen sc Heerenveen (2-5 winst) indruk met twee assists en een doelpunt.

De aanpassingsperiode lijkt definitief voorbij te zijn voor de Zweed. "Ja, maar het aanpassen is eigenlijk al afgelopen voordat je de eerste wedstrijd speelt. Tijdens een duel is er geen tijd voor aanpassing, dan telt alleen je spel en het resultaat met het team", stelt Gustafson nuchter.

Aanvoerder Dirk Kuyt heeft bewondering voor de wijze waarop Gustafson zich aan het manifesteren is. "Hij is rustig gebracht, maar liet in het begin al wel veel zien op de training. Hij heeft de afgelopen drie wedstrijden zeker overtuigend gespeeld", stelt de routinier, die de middenvelder zag excelleren in Heerenveen. "Deze wedstrijd is voor hem de kers op de taart. Hij was betrokken bij bijna elke goal", jubelt Kuyt.

Voetballend gezien heeft Gustafson laten zien dat Feyenoord nog veel plezier aan hem kan beleven. "In het veld heeft hij zijn plekje afgedwongen. Het is ook een pure voetballer. Hij wil de bal graag hebben, heeft een goede steekpass in huis en behoudt altijd het overzicht. Ik wist al wel dat hij het in zich had, ik heb een paar wedstrijden met hem in het tweede gespeeld", aldus Kramer.

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen