Robben niet op tijd fit voor CL-topper tegen Arsenal

Jw
18 oktober 2015, 19:48

Arjen Robben is zondag niet met Bayern München afgereisd naar Londen. De Nederlandse vleugelspeler is op de weg terug van een liesblessure, maar kan midweeks in de Champions League nog niet in actie gekomen. Robert Lewandowski en Kingsley Coman zijn wel inzetbaar voor de Duitse recordkampioen.

De selectie van Bayern München is een dag eerder vetrokken richting Londen, waar het dinsdag zal aantreden in de topper tegen Arsenal. Trainer Josep Guardiola vond dat nodig, omdat zijn spelers morgen anders lang in de bus zouden moeten zitten. 

Robben raakte in de interland van Oranje tegen IJsland (1-0 verlies) al vroeg geblesseerd aan zijn lies. De Groninger lijkt op korte termijn wel weer inzetbaar, maar deze week komt een rentree nog te vroeg. Lewandowski kreeg zaterdag tegen Werder Bremen (1-0 winst) een tik, maar er blijkt geen schade. 

Bayern München kan een tot op het bot gemotiveerd Arsenal verwachten. De ploeg van trainer Arsene Wenger is na twee wedstrijden nog altijd puntloos en wacht dus op een broodnodige zege. Dat moet dan wel gebeuren tegen het in bloedvorm verkerende Bayern München, dat in zowel nationaal als internationaal elke wedstrijd nog heeft gewonnen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen