Müller: "Ik gaf slechts antwoord op een vraag over geld"

Jw
18 oktober 2015, 21:39

Thomas Müller heeft benadrukt dat een transfer naar Manchester United niet speelt. De aanvaller van Bayern München gaf onlangs aan dat de financiële mogelijkheden in de Premier League verleidelijk zijn, maar hij probeerde daar niet mee te hinten naar een eventuele transfer, zegt hij. 

"Er werd mij een vraag gesteld over geld en daar gaf ik antwoord op. Ik heb alleen gezegd dat we allemaal professionals zijn en dat het gaat om geld verdienen en ons eigen leven leiden. De supporters hebben het altijd het idee dat het om romantiek gaat en liefde voor de club", bekeek Müller in The Mail on Sunday nogmaals de zakelijke kant van zijn baan. 

Volgens Müller staan er in het hedendaagse voetbal te grote belangen op het spel om het niet op die manier te bekijken. "In het voetbal kan een situatie van de ene op de andere dag veranderen. Soms zegt een directeur dat een trainer blijft, maar drie weken later staat hij alsnog op straat. Je kunt simpelweg niet vergeten dat het een zakelijke wereld is en dat je niet alleen voetbal speelt omdat het je hobby is. Dat probeerde ik vorige week ook te zeggen", verduidelijkt de Duits international. Müller kan in Engeland meer verdienen dan bij zijn huidige werkgever, waar hij naar schatting ongeveer acht miljoen euro per jaar verdient.

Manchester United-trainer Louis van Gaal is een groot fan van Müller, met wie hij bij Bayern München samenwerkte, en probeerde de 26-jarige alleskunner afgelopen zomer al naar Engeland te halen. Ondanks een bod van naar verluidt 85 miljoen euro mislukte die poging. "Als Van Gaal in de kwaliteiten van een speler gelooft, dan neemt hij het risico en gaat hij er volledig voor. Van Gaal is overtuigd van zijn eigen gelijk, ook als de media zeggen dat het niet verstandig is", schept Müller een herkenbaar beeld van zijn oud-trainer. 

Müller houdt zich dus op de vlakte over een toekomstige transfer, maar zou een hereniging met Van Gaal niet op voorhand afwijzen. "Ik heb onder hem een goede tijd beleefd en heb niets negatiefs over hem te melden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen