Wenger is opgelucht: "Dit duel móesten we winnen"

21 oktober 2015, 07:49

Arsenal leeft nog. Dat is de belangrijkste conclusie na de derde wedstrijd van de Londense club in de Champions League-groepsfase. Na pijnlijke nederlagen tegen Dinamo Zagreb en Olympiakos Piraeus hield Arsenal zijn kansen op een plek in de achtste finale intact door koploper Bayern München met 2-0 te verslaan.

"Voor ons was er een absolute noodzaak om deze wedstrijd te winnen en dat hebben we gedaan op een intense, gedisciplineerde manier", concludeert coach Arsene Wenger tevreden. "Het was een topwedstrijd tussen twee zeer goede teams. Bayern had meer balbezit, maar we hielden de ruimtes achterin klein en konden via counters toeslaan. Al met al hebben we een zeer sterke tegenstander verslagen en een goed niveau gehaald, van de eerste tot de laatste minuut. Bovendien hebben we de nul gehouden."

Wenger is vol lof over de manier waarop zijn team de strijd met Bayern aanging. "Natuurlijk kan je vooraf nooit met zekerheid zeggen wat de uitkomst van een wedstrijd gaat worden, maar de focus van deze ploeg is aanwezig. Dat is al een tijdje zo. In de eerste twee groepsduels haalden we ons niveau niet, op dat moment waren we te veel bezig met de Premier League. Voor vanavond was dat anders", aldus de ervaren Fransman.

Met drie punten staat Arsenal nu derde in de groep, achter Bayern en Olympiakos. Beide teams staan op zes punten. De volgende wedstrijd van Arsenal is opnieuw tegen Bayern, ditmaal in München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen