Guardiola ligt niet wakker van zeldzame nederlaag

21 oktober 2015, 08:02

Verliezen, dat woord komt in het woordenboek van Bayern München eigenlijk niet voor. Tot dinsdag won de ploeg alle officiële wedstrijden die het dit seizoen speelde, maar in Londen kwam die reeks tot een einde. In de Champions League ging de ploeg van coach Josep Guardiola met 2-0 onderuit tegen Arsenal. Beide goals vielen in het laatste kwartier.

Guardiola tilt, in de wetenschap dat zijn ploeg nog altijd aan kop gaat in de groep, niet al te zwaar aan het verlies. "Het was een goede wedstrijd. We probeerden te domineren en hebben onze kansen gehad, genoeg om te kunnen winnen. Of in ieder geval om niet te verliezen. Soms scoor je en soms heb je van die dagen dat de bal er niet ingaat. Dat is een mysterie. Dit soort duels kan je ook met 1-0 winnen. We hadden kansen en controle, maar na negentig minuten had Arsenal twee goals en wij niet één."

"Mijn felicitaties aan Arsenal", vervolgt hij. "We zien elkaar over twee weken weer, in München."

Guardiola vervolgt: "Ik ben trots op hetgeen mijn team heeft laten zien. We hebben gedurfd gespeeld", stelt de coach. Een beslissend moment in de wedstrijd was een fout van keeper Manuel Neuer. Nadat hij naast de bal greep, kon Arsenal de score openen. Guardiola neemt het op voor de doelman. "Hij maakte in de eerste helft een aantal geweldige reddingen. Dit hoort bij voetbal. We hebben niet door hem verloren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen