Van Marwijk ontkomt niet aan duel in Palestina

21 oktober 2015, 15:47

Bert van Marwijk moet binnenkort toch echt in de bus of vliegtuig naar Palestina stappen. De nationale ploeg van Saudi-Arabië, die onder leiding staat van Van Marwijk, weigerde eerder om politieke redenen om naar het land af te reizen voor een WK-kwalificatiewedstrijd. De wereldvoetbalbond FIFA heeft zich echter met de zaak bemoeid en bepaald dat het duel op 5 november van dit jaar afgewerkt moet worden.

Het duel in Palestina stond eigenlijk gepland voor 13 oktober, maar Van Marwijk en zijn ploeg bleven thuis. Dit omdat het de reis niet zag zitten. Het moest via Israël reizen en de Saudi's erkennen dat land niet. Vliegen was ook geen mogelijkheid, aangezien Israël het luchtruim heeft gesloten. Aanvankelijk werd voorgesteld om de wedstrijd elders te spelen, bijvoorbeeld in Jordanië, maar daar ging Palestina niet mee akkoord.

De voetbalbond van Palestina heeft de FIFA de garantie gegeven dat in een veilige omgeving gereisd en gevoetbald kan worden. De wereldvoetbalbond houdt de komende weken een oogje in het zeil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen