Effectief Wolfsburg zet PSV in tweede helft opzij

21 oktober 2015, 22:52   Bijgewerkt: 21 oktober 2015, 23:00

PSV heeft geen punten overgehouden aan zijn derde wedstrijd in de Champions League. Op bezoek bij VfL Wolfsburg werd het 2-0 in de Volkswagen Arena. En dat terwijl de Eindhovenaren ijzersterk begonnen.

De spanning in poule B was voorafgaand aan het derde groepsduel al om te snijden. Alle ploegen wisten één keer te winnen en stonden dus gezamenlijk op drie punten. PSV mocht zich zelfs koploper noemen op doelsaldo, na een zege op Manchester United (2-1) en een nipte verliespartij tegen CSKA Moskou (3-2).

Diezelfde mannen toonden ook tegen PSV hun kwaliteiten. Terwijl Dost oplettend voor de 1-0 zorgde na een intikker, verdubbelde Kruse de voorsprong met een onhoudbare kopbal in de verre hoek. Jeroen Zoet hield zijn doel voor rust goed schoon, maar moest al vroeg in de tweede helft ineens twee keer vissen.

Zo kreeg Adam Maher een enórme kopkans op de 1-0. De middenvelder mocht verrassend genoeg binnen in Wolfsburg, omdat Cocu koos voor 'meer controle' om de verdediging de ondersteunen, zoals hij zelf aangaf. PSV trad aan met een viermans middenveld en slechts een duo (Luuk de Jong en Luciano Narsingh) voorin. De thuisploeg leek opvallend veel ontzag te hebben voor PSV en kwam niet lekker in het eigen spel.

Toch toonde Wolfsburg zich na rust als het sterke elftal dat vorig seizoen knap tweede werd achter Bayern. Terwijl Dost en Kruse voor de treffers tekenden, kregen de Duitsers kansen op meer. Het geloof bij PSV leek langzaam te verdwijnen. Invaller Jurgen Locadia, die een ongelukkige Luuk de Jong mocht aflossen, miste ook nog een strafschop door een katachtige reflex van Diego Benaglio. Eindstand: 2-0.