Thijs Bouma: "Mijn kuitbeen was helemaal doormidden"

22 oktober 2015, 12:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eind augustus liep Thijs Bouma een zware blessure op bij De Graafschap. De verdediger brak zijn been en moest worden geopereerd, inmiddels ligt deze ingreep een week of zeven achter hem. Op de website van zijn club vertelt Bouma over zijn blessure en het herstelproces dat inmiddels in volle gang is.

Bouma legt uit wat er allemaal kapot was in zijn been: "Mijn kuitbeen was helemaal doormidden en van mijn scheenbeen was een stukje afgebroken. Ook had ik bandletsel, doordat het bot uit de kom is geweest."

De schade is operatief hersteld. "Geestelijk gaat het inmiddels de goede kant op. Ik ben er wel rustig onder en van de schrik bekomen. Het moment zelf was natuurlijk heftig. Nu gaat het wel weer en ben ik volop aan het trainen. Ik train iedere dag zo'n zes uur, van ongeveer 10:00 tot 16:00 uur. Ik doe dan oefeningen voor mijn enkel, bovenlichaam en benen. Ook zit ik aan een elektrodeapparaat, om mijn spieren wat aan te sterken."

Bouma weet niet hoe lang het herstel gaat duren. "We hebben een plan gemaakt en we proberen ons daaraan te houden. Om de week bekijken we hoe het ervoor staat met mijn enkel en de rest van mijn lichaam. Dan oordelen we in welk traject van de revalidatie ik zit. Aan de hand daarvan bepalen we het schema van die week. Ik zou dan bijvoorbeeld andere oefeningen kunnen doen, om uiteindelijk weer op het veld te kunnen staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen