Verhaegh maalt niet om overwicht AZ: "Zal me worst zijn"

22 oktober 2015, 21:32

FC Augsburg had donderdag weinig in te brengen tegen AZ, maar won wel. Eén rake trap van Piotr Trochowski bleek voldoende voor de nummer laatst van de Bundesliga om drie punten te pakken in Alkmaar. Een broodnodige overwinning, weet aanvoerder Paul Verhaegh.

De Oranje-international haalde na afloop van het duel in Alkmaar een aantal keer zijn schouders op. Ja, de betere kansen waren voor AZ geweest. En nee, FC Augsburg speelde niet best. Maar Verhaegh weet dat het uiteindelijk maar om één ding gaat. "Dit is fantastisch voor ons. Drie punten, daar zijn we heel blij mee. De overwinning is een beetje lucky, zo realistisch moeten we zijn. De kansen waren voor AZ, maar wij schieten een vrije trap binnen."

Het zijn gestolen punten, maar daar ligt Verhaegh niet wakker van. "Het was absoluut niet goed van onze kant, we hebben hier geluk gehad. De eerste helft was al niet best, maar na rust hebben we helemaal niet meer gevoetbald. Het was alleen nog maar een kwestie van verdedigen. Maar als je dan wint, zal het me worst zijn hoe de wedstrijd gegaan is. We zijn heel blij met de punten, dat is belangrijk voor het vertrouwen."

FC Augsburg stond na twee duels in de Europa League met lege handen, ook in de Bundesliga draait de club niet best. Met slechts vijf punten uit negen wedstrijden staat het laatste in de Duitse competitie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen