Haller doet PEC Zwolle pijn in knotsgekke slotfase

Jw
23 oktober 2015, 22:05   Bijgewerkt: 23 oktober 2015, 22:10

FC Utrecht heeft vrijdagavond een overwinning geboekt op PEC Zwolle (1-2). In een enerverende slotfase miste Stef Nijland namens de thuisploeg een strafschop en schoot Sébastien Haller aan de andere kant wél raak vanaf elf meter. Daardoor gingen de drie punten naar Utrecht.

supporters fans

supporters fans

Bij de openingstreffer ging Louis Nganioni in de fout met een te korte terugspeelbal, waarna Lars Veldwijk er met een voet tussen zat. Doelman Robbin Ruiter bracht eerst nog redding, maar Wouter Marinus benutte de rebound. PEC Zwolle kwam de voorsprong toe. De ploeg van coach Ron Jans kreeg vorige week klop van Vitesse (5-1 verlies), maar liet vanavond zien dat het zich alweer had hersteld.

Nadat PEC Zwolle had kennisgemaakt met de sluipschutter uit Frankrijk, had de thuisploeg opnieuw op voorsprong kunnen komen. Dat gebeurde niet, omdat Veldwijk pech had dat zijn kopbal werd gekeerd door Ruiter en daarna op de paal belandde. FC Utrecht mocht het zich aanrekenen dat Bart van Hintum ongehinderd de voorzet mocht leveren, maar deze fout bleef dus onbestraft. 

In de tweede helft zakte de amusementswaarde, maar was de slotfase wel zeer de moeite waard. Mark van der Maarel verslikte zich in een rappe aanname van Veldwijk en hield de spits even vast, met een rode kaart en een strafschop tot gevolg. Het bleek uiteindelijk een goede keuze van de aanvoerder van FC Utrecht, want vanaf de stip schoot Stef Nijland hoog over.

In de laatste minuut van de extra tijd beging PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen een domme overtreding op Haller, waarbij het overigens zeker niet duidelijk was of die wel in het strafschopgebied werd gemaakt. Scheidsrechter Eric Braamhaar twijfelde echter niet en Haller maakte zijn naam als specialist waar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen