Vijf jaar na '10-0': "Kregen medelijden met Feyenoord"

24 oktober 2015, 11:41

In Eindhoven werd er vandaag precies vijf jaar geleden een bizarre wedstrijd gespeeld in het Philips Stadion. Op eigen veld klopte PSV het zwalkende Feyenoord destijds met maar liefst 10-0. Voormalig PSV-middenvelder Orlando Engelaar kijkt nog altijd met verbazing terug op dat duel.

De ex-international kan zich die wedstrijd nog goed herinneren. "Absoluut. Het was echt onwerkelijk. En nog steeds. Het zag er lang niet naar uit dat we met zulke grote cijfers zouden winnen, want het ging in de eerste helft vrij gelijk op", blikt hij terug bij Helden Online. "Na 24 minuten viel de 1-0 pas. En toen ging alles in een stroomversnelling. We kregen het gevoel dat alles ineens lukte en Feyenoord stortte in elkaar. Tja.. hoe dat kan, dat weet je nooit helemaal. Leroy Fer raakte vroeg geblesseerd, dat was wel een tikkie voor ze."

Engelaar was destijds verantwoordelijk voor de achtste treffer van de middag. "We kregen een corner vanaf de linkerkant en ik kopte hem erin. Ik maakte nooit doelpunten op deze manier, dus dit was wel bijzonder. Het was misschien ook wel weer typerend voor die wedstrijd, dat zo'n goal er dan in gaat. Maar na de 8-0, dan juich je niet eens meer. Je krijgt ook medelijden."

"Het is topsport en dus wil je winnen, maar met 5-0 is ook genoeg. Zo'n vernederende uitslag, een 8, 9 of 10-0 gun je niemand", zegt de inmiddels gestopte middenvelder. "Tenzij je misschien een hekel aan iemand hebt, maar dat was niet het geval. Feyenoord was toen een ploeg met jonge jongens. Ze konden allemaal goed voetballen, maar waren misschien nog niet zover."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen