Hasselbaink geraakt door beker; straf dreigt voor Roda

25 oktober 2015, 11:06

Roda JC moet vrezen voor een straf. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior was Nigel Hasselbaink zaterdagavond het slachtoffer van een actie van een misdragende Roda-fan. De aanvaller van Excelsior werd geraakt door een op het veld geworpen beker bier.

Toen Jeff Stans met een geweldige vrije trap de stand op 1-2 had gezet, renden de spelers van Excelsior juichend achter elkaar aan naar de rand van het veld. Daar werd Hasselbaink getroffen door een beker bier. De aanvaller lag daarna op de grond, maar kon de wedstrijd wel voortzetten. "Het is niet te geloven, dit hoort niet op het veld thuis", zei Excelsior-trainer Fons Groenendijk bij FOX Sports.

Het incident ontging scheidsrechter Martin van den Kerkhof in eerste instantie, maar hij gaat de gebeurtenis wel rapporteren. "Het is betreurenswaardig dat het publiek zich zo gedroeg. Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van de spelers en die gaven aan door te willen spelen", sprak de arbiter volgens het Algemeen Dagblad.

Roda JC-trainer Darije Kalezic was niet te spreken over het voorval, dat dus wellicht nog een staartje krijgt. "Iets gooien is nooit goed. Gelukkig is hij geraakt met een plastic bekertje en niet met een hard voorwerp."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen