Promes speelt met twee goals glansrol bij Spartak

25 oktober 2015, 13:45

Quincy Promes is het middelpunt van de feestvreugde bij Spartak Moskou. De Nederlandse aanvaller was zondag tot twee keer toe trefzeker in de met 3-2 gewonnen stadsderby tegen Dinamo Moskou en was zodoende weer goud waard voor zijn werkgever.

Normaliter komt Promes vanaf de flank, maar hij mocht tegen Dinamo in de spitspositie starten. Nadat Aleksandr Kokorin de 1-0 aangetekend had, zorgde de Nederlander na 22 minuten spelen voor de gelijkmaker met een echte spitsengoal. In de tweede helft kwam Dinamo via Pavel Pogrebnyak weer aan de leiding, maar een punt leverde dit niet op tegen Promes en co.

Denis Davydov maakte na zeventig minuten spelen de 2-2 en Promes werd pas in de blessuretijd het goudhaantje bij Spartak. Hij maakte uit een voorzet van Davydov zijn zevende competitiedoelpunt van het seizoen. Overigens stond oud-Ajacied Aras Özbiliz naast Promes geposteerd in de voorhoede.

Spartak is door de zege in de stadsderby de nummer vier van de Russische Premier League, met negen punten achterstand op koploper CSKA Moskou. Dinamo, waar Alexander Büttner niet in actie kwam, staat negende.