Sunderland wint verhitte derby na omstreden beslissing

25 oktober 2015, 14:58

Sunderland heeft Newcastle United zondagmiddag een pak rammel gegeven in de altijd beladen Tyne-Wear derby. The Black Cats trokken de clash in het Stadium of Light met 3-0 naar zich toe. Na afloop van de burenruzie zal het echter meer over een omstreden beslissing van de arbitrage in de eerste helft gaan dan over het spel.

Vlak voor rust werd het feestje verpest voor Newcastle United. De formatie van manager Steve McLaren was de betere ploeg in het hol van de leeuw en creëerde diverse kansen, maar werden zwaar benadeeld door de dienstdoende scheidsrechter. Na licht contact tussen Fabricio Coloccini en Steven Fletcher werd kreeg eerstgenoemde een penalty tegen en ook nog eens een rode kaart. Een veel te zware straf voor de Argentijn, die Adam Johnson vanaf elf meter zag scoren.

Na de goal van Jones was de derby eigenlijk wel gespeeld. Newcastle was niet bij machte om wat terug te doen en Fletcher, die onderuit gehaald werd bij het bepalende penaltymoment, bepaalde de eindstand in de slotfase van de wedstrijd met een keurige volley op 3-0.

Dankzij de winst staat Sunderland niet meer op de laatste, maar op de achttiende plaats in de Premier League. Newcastle United is door het verlies in de Tyne-Wear derby (op doelsaldo) gepasseerd. Aston Villa, dat manager Tim Sherwoord zondag ontsloeg, is de hekkensluiter.