Van Gaal: "Voetbal heeft moderne technologie nodig"

Jw
25 oktober 2015, 18:18

Manchester United deelde zondag na een schaakspel met stadgenoot Manchester City de punten. Louis van Gaal was tevreden over het spel van zijn ploeg, maar had er moeite mee dat de arbitrage geen strafschop gaf aan middenvelder Ander Herrera. De Nederlandse oefenmeester rekende het de scheidsrechter echter niet aan.

"Herrera had een strafschop moeten krijgen. Dat is voor mij makkelijk om te zeggen, omdat ik de herhaling kan zien. De scheidsrechter heeft maar één seconde om te beslissen. Ik zeg al jaren dat we moderne technologie nodig hebben, maar ik ben een roepende in de woestijn", aldus Van Gaal tegenover de BBC

Van Gaal zag dat Manchester United in de slotfase aanspraak maakte op een overwinning, maar de kansen werden niet benut. "We hebben negentig minuten lang de controle gehad over de wedstrijd. Ik kan niet klagen dat we dat kunnen tegen een ploeg als Manchester City. Maar we hebben niet gewonnen."

Manuel Pellegrini, trainer van Manchester City, verwoordde het gevoel van de supporters. "Het was een erg tactische wedstrijd. Ik zie het ook liever anders, maar we hebben wel goed verdedigd. Helaas was het voor de fans geen leuke pot. Er stonden wel twee creatieve teams op het veld, maar wij konden het vandaag in elk geval niet brengen", was Chileen realistisch. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen