Kuyt vol vertrouwen: "We barsten van de kwaliteit"

Jw
25 oktober 2015, 21:10

Dirk Kuyt maakte zondag zijn tweede hattrick op rij bij Feyenoord. De aanvoerder van Feyenoord is daardoor de nieuwe topscorer van de Eredivisie (tien doelpunten), maar de 35-jarige spits keek na afloop vooral naar het hele team. En daar was hij zeer te spreken over. 

"Het was vandaag niet foutloos, maar we hebben wel veel mooie dingen laten zien", aldus Kuyt tegenover FOX Sports. "Ik geloof in dit Feyenoord. We kunnen iets leuks doen. Of dat realistisch is moeten we zien. Maar we barsten van de kwaliteit. We kunnen beter en dat voelen we ook in de groep."

Vorige week won Feyenoord overtuigend van SC Heerenveen met 5-2, maar vanmiddag was tegenstander AZ wat betreft kansenverhoudingen zeker niet kansloos in de Kuip. "We zitten in een nieuwe situatie. Het gaat steeds beter en we staan bovenaan. De verwachtingen worden groter", waarschuwde Kuyt dan ook voor teveel optimisme in Rotterdam-Zuid. 

Feyenoord staat in punten gelijk met koploper Ajax, maar heeft een iets minder doelsaldo. Komende woensdag neemt de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst het in eigen huis op tegen Ajax, dat is nog voor de beker. Op 8 november staat in de Eredivisie de Klassieker op het programma. Het kan maar zo dat de inzet dan de koppositie in de Eredivisie is.

{image[305564][right-half][cruijff]}Van Bronckhorst over steunbetuiging voor Cruijff

De trainer van Feyenoord besteedde net als veel van zijn collega's aandacht aan de zieke Johan Cruijff. "Het was een prachtige steunbetuiging en een mooi eerbetoon van alle supporters, van Feyenoord en AZ, voor Cruijff. Een held voor ons allen. We steunen niet alleen hem, maar ook alle mensen die betrokken zijn bij deze vreselijke ziekte", zei hij op de persconferentie. 

Over de wedstrijd was hij niet geheel tevreden. "We begonnen heel goed met een hoog tempo, maar we vergaten de wedstrijd al vroeg te beslissen. Daarna gingen we de duels niet aan en stonden we niet goed, waardoor AZ makkelijk de vrije man kon vinden. Dat ging in de tweede helft beter", aldus Van Bronckhorst tegen FOX Sports.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen