Ajax-debutant Hendriks: "Dit jaar mijn kansen gepakt"

Ger
26 oktober 2015, 08:39

Sam Hendriks kan terublikken op enkele uitstekende dagen in zijn nog jonge voetballeven. De spits scoorde vrijdag drie keer namens Jong Ajax tegen Fortuna Sittard en mocht zondag als invaller debuteren in de hoofdmacht van de Amsterdamse club.

Hendriks (20) kreeg speelminuten omdat Anwar El Ghazi wegens ziekte ontbrak. De debutant gaf zijn optreden in het eerste elftal extra glans door vlak voor tijd de assist te verzorgen bij het doelpunt van Lasse Schöne. Ajax won zodoende met 1-3 bij Vitesse en blijft gezamenlijk met Feyenoord de ranglijst aanvoeren.

"Ze zeggen altijd dat het snel kan gaan. Nou, dat blijkt wel", zegt Hendriks, die die twee jaar geleden overkwam van De Graafschap, in het AD. "Zenuwachtig was ik niet. Bij 1-0 achter moest ik al warmlopen en ik mocht er gelukkig op het einde nog in. En dan nog een assist geven, beter kan eigenlijk niet."

"Ik heb moeilijke periodes gehad bij Jong Ajax, omdat spitsen van het eerste elftal vaak de voorkeur kregen. Dus dan is er niet echt eerlijke concurrentie. Maar dit jaar heb ik mijn kansen wel gepakt bij Jong Ajax. Ik hoop dat ik woensdag weer mee mag naar Feyenoord."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen