Schreuder 'vereerd en verrast' door nieuwe kans

26 oktober 2015, 16:31

Alfred Schreuder heeft na zijn ontslag bij FC Twente slechts twee maanden nodig gehad om een nieuwe baan te vinden. De 42-jarige oefenmeester wordt de rechterhand van Huub Stevens, die maandag als de nieuwe hoofdcoach van 1899 Hoffenheim gepresenteerd werd. Schreuder hoopt mooie steentjes te kunnen bijdragen bij de Bundesliga-club.

Schreuder is zeer verheugd met zijn kans bij de huidige nummer zeventien van de Bundesliga. "Ik voel me zeer vereerd", stelt de oud-speler van Feyenoord, RKC Waalwijk, NAC Breda, FC Twente en Vitesse op de website van het managementbureau Wasserman. "Dat er nu alweer een club bij mij uit is gekomen, heeft mij ook wel een beetje verrast. Bij FC Twente is het natuurlijk niet zo gelopen als ik had gehoopt en dus is het extra lekker om nu aan de slag te kunnen in Hoffenheim."

Stevens, die Markus Gisdol opvolgt bij Hoffenheim, kent Schreuder nog van hun gezamenlijke periode bij PSV. "Als voetballer heb ik in de jeugdopleiding van PSV gespeeld en daar had Huub Stevens in die tijd drie jaar de leiding. Ik heb een lange en bijzondere band met Huub en het is bijzonder om op deze wijze weer herenigd te worden. Huub heeft een enorme staat van dienst, zeker in Duitsland", weet Schreuder.

"Het is absoluut een mooie uitdaging om in de Bundesliga aan de slag te gaan. De Bundesliga is een van de grootste competities ter wereld en om te mogen werken in zo'n competitie is zeer leerzaam", vervolgt Schreuder, voor wie het avontuur komende zaterdag start met een uitwedstrijd tegen 1.FC Köln. "Hoffenheim is een bijzondere club, mede om het feit dat er in Hoffenheim zelf maar zo'n 3.000 mensen wonen. Op dit moment staat Hoffenheim op de zeventiende en voorlaatste plek. Je zult begrijpen dat handhaving het hoofddoel is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen