Stevens: "Hoffenheim gebaat bij meer ervaren coach"

26 oktober 2015, 16:57

Bij 1899 Hoffenheim hebben ze de afgelopen twee jaar goed naar de gang van zaken bij VfB Stuttgart gekeken. Tot twee keer toe stapte Huub Stevens tijdens een penibel moment in bij deze club en beide keren slaagde de Nederlandse coach erin om de club te behouden voor de Bundesliga. Dat heeft Hoffenheim ertoe doen besluiten om onze landgenoot deze klus ook bij hun te laten klaren.

Voor het derde seizoen op rij is Stevens dus als reddende engel van een Bundesliga-club aangewezen. De 61-jarige coach volgt Markus Gisdol op bij de huidige nummer zeventien van Duitsland. "Ik heb altijd aangegeven dat ik beschikbaar was als iemand me nodig zou hebben. 1899 Hoffenheim heeft de laatste jaren een goede ontwikkeling doorgemaakt. Dankzij Dietmar Hopp is de club een vaste Bundesligist geworden. Alleen nu loopt het wat minder, vandaar dat ze hebben gevraagd of ik wilde helpen", reageert Stevens bij Voetbal International op zijn nieuwe uitdaging.

Stevens kent de ontslagen Gisdol goed, omdat hij in het verleden diens co-trainer was bij Schalke 94. "Dat heeft me niet aan het twijfelen gebracht. Met Markus heb ik goed en respectvol samengewerkt. Na mijn ontslag (in december 2012, red.) moest ook hij vertrekken, vervolgens koos hij voor zijn eigen carrière. Ik vind ook dat hij het bij Hoffenheim goed heeft gedaan. Alleen in de huidige situatie is het team misschien meer gebaat bij een meer ervaren coach", vindt Stevens, die nog als adviseur verbonden was aan Schalke 04, maar deze taken heeft neergelegd.

Stevens neemt de bij FC Twente ontslagen Alfred Schreuder mee als assistent. "Alfred ken ik al toen hij eind jaren tachtig op het internaat van PSV zat. Daarna ben ik zijn ontwikkeling blijven volgen. Een groot pluspunt is dat Alfred al op eigen benen heeft gestaan, ik denk ook dat hij goed bij het Duitse voetbal past. Ook zijn contract met Hoffenheim loopt tot het einde van dit seizoen, maar misschien zit er voor Alfred wel méér in...", loopt Stevens alvast op de zaken vooruit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen