Oranje -17 als groepswinnaar verder in EK-kwalificatie

27 oktober 2015, 18:39

Oranje onder 17 heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de Eliteronde van het kwalificatietraject voor het Europees kampioenschap dat volgend jaar wordt gehouden in Azerbeidzjan. Nederland verzekerde zich dinsdag van de eerste plaats in de groep met een 4-1 overwinning op Zwitserland. Dylan Vente (3) en Fernando Obispo scoorden voor Oranje, dat vanaf de 22ste minuut een man meer had na een Zwitserse rode kaart.

"Zeer trots", reageert KNVB-coach Kees van Wonderen op de prestatie van zijn spelers in gesprek met OnsOranje.nl. Oranje onder 17 was de voorronde begonnen met een nederlaag tegen Wales (1-2), waarna Albanië met 5-1 werd verslagen. Van Wonderen: "Het was kantje boord. Doordat we die eerste pot verloren werd het ineens penibel. Gelukkig zijn we niet in paniek geraakt en hebben we ons vol overtuiging weten terug te knokken."

"Natuurlijk had ik liever gehad dat we ons wat gemakkelijker hadden geplaatst", vervolgt Van Wonderen. "Maar dit was voor de jongens wel een goede leerschool. Tegen Wales hebben we geleerd dat we alerter moeten zijn bij spelhervattingen, tegen Albanië hebben we geleerd hoe het is om tegen een ploeg te spelen die een muur optrekt en tegen Zwitserland moesten we presteren onder druk. Dat dat gelukt is stemt me zeer tevreden."

In de Eliteronde strijden volgend jaar maart 32 landen, verdeeld over acht groepen van vier, om vijftien EK-tickets. De acht poulewinnaars en zeven beste nummers twee plaatsen zich voor de eindronde in Azerbeidzjan, waarvoor het gastland automatisch gekwalificeerd is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen