Dagen Mourinho bij Chelsea lijken geteld na bekerdrama

27 oktober 2015, 23:42   Bijgewerkt: 28 oktober 2015, 00:01

José Mourinho kan zijn laatste wedstrijd als manager van Chelsea al wel eens achter de rug hebben. In Engelse media deden deze week geruchten de ronde dat de clubleiding het lot van de Portugese oefenmeester had gekoppeld aan het League Cup-duel met Stoke City. Deze kende dinsdag een dramatische afloop voor The Blues, er werd na strafschoppen verloren in Stoke-on-Trent.

Mourinho leidde Chelsea afgelopen seizoen op overtuigende wijze naar de Engelse landstitel, maar deze jaargang verloopt dramatisch voor de formatie uit Londen. Maar liefst vijf van de tien Premier League-wedstrijden tot dusver gingen verloren, terwijl Chelsea halverwege de groepsfase van de Champions League pas vier punten heeft en daarmee derde staat in de poule. In het Britannia Stadium in Stoke-on-Trent kwam dinsdag op bezoek bij Stoke City in de achtste finales van de League Cup de volgende teleurstelling voor Mourinho en co.

De ontmoeting moest vanaf elf meter beslist worden, omdat het na negentig en 120 minuten 1-1 stond. Jonathan Walters zette Stoke City in de 52ste minuut op voorsprong met een schitterende volley vanaf de rand van het penaltygebied. Invaller Loic Rémy tekende in de blessuretijd voor de gelijkmaker en liet Chelsea en Mourinho daarmee ontsnappen. Het bleek slechts uitstel van executie, ondanks dat Stoke-speler Phil Bardsley kort na de gelijkmaker zijn tweede gele kaart kreeg. Hierdoor had de thuisclub in de verlenging een man minder.

In de beslissende strafschoppenserie gingen de eerste negen penalty's er allemaal in. Eden Hazard kon dat voorbeeld niet volgen. De Belgische aanvaller van Chelsea zag zijn inzet gekeerd worden door Stoke-keeper Jack Butland, waardoor Mourinho nog meer lijkt te moeten vrezen voor zijn baan op Stamford Bridge.

Ibrahim Afellay stond in de basis bij Stoke City, Marco van Ginkel en Erik Pieters waren afwezig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen