Helmond Sport in groot stadion: "Een nieuwe ervaring"

28 oktober 2015, 17:45

Helmond Sport staat in de KNVB Beker voor een zware klus. De nummer tien van de Jupiler League speelt donderdagavond in Friesland tegen het geplaagde sc Heerenveen. Jan van Dijk, coach van de Brabanders, heeft geen idee hoe zijn spelers reageren op spelen in een vol Abe Lenstra Stadion.

"Mijn ploeg moet zijn eigen ding gaan doen, terwijl er 25.000 man op de tribune zit. Ik kan vooraf niet zeggen hoe mijn elftal daarop reageert. Voor sommigen is dat een hele nieuwe ervaring", zegt Van Dijk tegen het Eindhovens Dagblad.

Normaal gesproken is Heerenveen op alle fronten beter dan de Brabanders, maar de Friezen zitten momenteel in zwaar weer. "Je weet niet precies wat je ervan kunt verwachten. Heerenveen heeft de nodige problemen gehad. Dat kan in ons voordeel, maar zeker ook in ons nadeel werken", aldus de coach, die het duel zo lang mogelijk spannend wil houden. "Op voorsprong komen, ja, dat is een prettig scenario. Maar lang 0-0 spelen, of op 1-0-achterstand komen; ook dat biedt perspectief. Zelfs in de laatste minuut kunnen we dan toeslaan. Kansen komen er altijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen