Woede bij Kozakken Boys: "Hij zat niet in een kliko ofzo"

30 oktober 2015, 12:53

Kozakken Boys bereikte deze week de laatste zestien van de KNVB Beker. Het versloeg HBS, maar deze wedstrijd krijgt een staartje. De verliezende ploeg heeft de KNVB erop gewezen dat Kozakken Boys een speler liet meedoen, Madjer Lukoki, die niet op het wedstrijdformulier stond. Assistent-coach Danny Buijs van Kozakken Boys is woedend.

Buijs vindt het onbegrijpelijk dat HBS actie ondernomen heeft naar aanleiding van het incident. "Als een speler nog een schorsing heeft uitstaan zoals bij PSV (Manuel da Costa in 2007, red.) of geen werkgunning heeft zoals vorig jaar bij NAC, dan kan ik begrijpen dat er protesten zijn. Maar bij ons is een vrijwilliger vergeten om voor de wedstrijd wat in te vullen op het formulier. Dat coach André Wetzel en HBS er dan zo'n poppenkast van maken, vind ik zielig", foetert Buijs in gesprek met Omroep West.

Dat coach Wetzel het zo speelt, schiet bij Buijs in het verkeerde keelgat. "Hij weet verdomd goed wie Lukoki is. Hij heeft hem ook zien warmlopen, we hebben hem niet verstopt in een kliko ofzo. Dat is wat mij nog het meest irriteert. Ze proberen er bij HBS theater van te maken, in de hoop dat het positief uitpakt voor ze."

De oud-Feyenoord rekent erop dat Kozakken Boys gewoon door mag in de KNVB Beker. Het mag dan in de achtste finale aantreden tegen AZ. "Ik denk dat wij de volgende ronde gewoon gaan voetballen. Dat we hiervoor gestraft worden, kan ik me niet voorstellen, dat zou lachwekkend zijn. En als we wel gestraft worden? Dat zou een enorme teleurstelling zijn. Het is niet aan mij als assistent-trainer, maar dan moeten zouden we misschien naar de burgerrechter moeten gaan om te laten onderzoek of de reglementen nog van deze tijd zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen