Oud-PSV'er Koné steelt de show bij Everton

1 november 2015, 16:31

Hij was een beetje in de vergetelheid geraakt, maar Arouna Koné kan nog steeds geweldig voetballen. De oud-speler van onder meer Roda JC Kerkrade en PSV was zondag met drie doelpunten de grote man bij Everton. Mede dankzij de Afrikaan won de ploeg uit Liverpool met 6-2 van Sunderland.

Na zijn vertrek bij PSV, in 2007, versleet Koné een handvol clubs. Via Sevilla, Hannover 96, Levante en Wigan Athletic kwam hij in 2013 bij Everton terecht, waar hij nog altijd een gewaardeerde kracht is. Een minpuntje: hij scoort niet al te vaak. Eén keer slechts in het complete seizoen 2014/2015, dat is mager.

Tegen Sunderland liet Koné zich van een andere, veel productievere, kant zien. Hij maakte er drie, waarvan de eerste het mooist was. Hij speelde zichzelf vrij met een goede combinatie en knalde de bal in de bovenhoek. Hiermee zette hij zijn team op een 2-0 voorsprong. De wedstrijd leek toen al beslist, maar Sunderland knokte zich terug naar 2-2. Daarna gaven Everton en Koné weer gas, met een 6-2 eindstand als gevolg.

Bij Sunderland stond Patrick van Aanholt in de basis, Jeremain Lens bleef op de reservebank.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen