Pellè helpt Koeman aan derbyzege op Bournemouth

Jw
1 november 2015, 18:59

Southampton heeft zondag na twee gelijke spelen op rij weer eens een overwinning geboekt in de Premier League. Dat deed de ploeg van de Nederlandse trainer Ronald Koeman in eigen huis tegen streekgenoot AFC Bournemouth (2-0). Graziano Pellè had met een doelpunt een belangrijk aandeel in de driepunter, die Southampton weer in de Engelse subtop brengt.

The Saints kwamen na een half uur spelen op voorsprong. Steven Davis was het eindstation van een prachtige aanval, die werd ingeleid door de oud-Feyenoorders Pelle en Jordy Clasie. Ryan Bertrand kon daardoor vanaf de linkerflank Davis bedienen, die bij de tweede paal makkelijk tot scoren kwam.

Vijf minuten later lag ook de tweede van Southampton er al in, dit keer met hulp van een andere oud-speler uit de Eredivisie: Dusan Tadic. De Servische aanvaller slingerde de bal het strafschopgebied in, waar Pellè hoger kwam dan zijn tegenstander en op karakteristieke wijze raak knikte (2-0).

De dubbelklapper binnen vijf minuten was voldoende voor Southampton, want na de rust werd er niet meer gescoord. Bij Southampton speelde Nederlands international Virgil van Dijk de hele wedstrijd, landgenoot Clasie werd in de 71ste minuut gewisseld. Door de winst stijgt Koeman met zijn formatie naar de zevende plaats in de Premier League, waar het vorig seizoen knap op eindigde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen